Termék információk:
Rizs-okos
A Riso Lorenzo termékpalettában pakisztáni eredetű basmati rizst is kínálunk. Az ázsiai termőhelyeken az aromás rizseknek több száz fajtáját termesztik. A ¨basmati¨ kifelezés azt jelenti: illatos. Kellemes aromája, karcsú alakja, jó főzési tulajdonságai miatt az illatok királynője rizs elnevezést is viseli. Keresse kínálatunkban!
Jellemzők:
Törött szemek: max 5%
Átlagos tápértékek:
100 g termékben
Energia 1364,9 kJ (326 kcal)
Zsír 0 g
Amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 80,4 g
amelyből cukrok 0 g
Rost 1,1 g
Fehérje 6,5 g
Só A rizs természetes formában nátriumot tartalmaz.
A felsorolt adatok tájékoztató jellegűek.
Tárolása:
Szellős, hűvös helyen tartandó.
Minőségét megőrzi: lásd a hátoldalon (nap/hó/év)
Tárolási típus:
Szobahőmérsékletű
Használati utasítások:
Elkészítési javaslat risotto rizshez:
A hagyományos olasz rizottó elkészítéséhez zöldség vagy húsleves alaplevet használunk fel. A kívánt mennyiségű rizottó rizst vajon enyhén megpirítjuk, majd annyi alaplével öntjük fel, amennyi ellepi. Jól megkeverjük, alacsony hőfokon főzzük. Amikor a rizs felvette az összes levet, újra felöntjük és megkeverjük. Addig ismételjük a műveletet, ameddig a rizs teljesen megfő, kb. 25-30 perc. A rizottó rizst főzéskor bármilyen zöldség vagy hús alapanyag hozzáadásával egészíthetjük ki pl.: hagymás-baconos rizottó.