Termék információk
Cereale-okos
Tudta-e, hogy a bulgur, más néven török búza, vagy török rizs, valójában rozsban gazdag durumbúza töret.
A még éretlen, vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik. Főzése az előpárolás miatt rövidebb időt igényel.
Kiváló helyettesítő köret bármilyen ételhez amelyet rizzsel elkészítve ismerünk, de nagyon sok más étel kiegészítője lehet.
Egyéb információk
Eredete: Törökország
Átlagos tápértékek
100 g termékben:
Energia 1464 kJ (350 kcal)
Fehérje 12,5 g
Zsír 1,5 g
Melyből telített 0,5 g
Telítetlen 1,0 g
Szénhidrát 68,8 g
Só 0,015 g
Élelmiszer rost 1,3 g
A bulgur természetes formában nátriumot tartalmaz.
A felsorolt adatok tájékoztató jellegűek.
Tárolása
Szellős, hűvös helyen tartandó.
Tárolási típus
Szobahőmérsékletű