Lorenzo Hántolt Köles
A köles az egyik legrégibb termesztésű gabona, Kínából származik. Lényegében nem tartozik a gabonafélék családjába, nem tartalmaz glutént, de magvukat hasonlóan a gabonafélékhez hántolva vagy őrölve használjuk. A köles élettani hatásai rendkívüliek. Magas rosttartalma és könnyű emészthetősége mellett gomba- és baktériumölő tulajdonságú, lúgosító hatású. Szinte minden megtalálható benne, amire a szervezetünknek szüksége van ? szénhidrátok, fehérjék, zsírok, ásványi anyagok. A Cereale Lorenzo Köles rendszeres fogyasztását ajánlják!
Elkészítés
A kívánt mennyiségű Cereale Lorenzo kölest főzés előtt szűrőben mosd át, majd háromszoros folyadékmennyiséggel tedd fel főni. Egy bögre köleshez három bögre vizet vagy egyéb folyadékot (tejet, rizstejet, stb.) mérj ki. 15-20 perc alatt főzd puhára, majd tetszés szerint ízesítheted. Kiválóan alkalmas édességekhez és rakott ételekhez is.
Termelői információ
A Pasta&Pasta Kft. 1998 óta kizárólagosan forgalmazza a Tomadini család tésztáit, ami azóta több, hasonlóan magas színvonalú márka termékeivel egészült ki. Bár több, mint két évtizede működik a cég, mégis megmaradt családi jellegű vállalkozásként.
Lorenzo márkás saját csomagolású étkezési magok létrehozásával olyan minőségi termékcsalád megalkotását tűzték ki célul, amely méltó kiegészítője és kísérője a már régóta forgalmazott és magas színvonalat képviselő Luigi Tomadini tésztamárkának. Étkezési magokból bőséges és igényes választékot képeztek.
Tápérték: 100 g
Energia 1464 kJ/35 kCal
Zsír 3.9 g
amelyből telített zsírsavak 1.2 g
Szénhidrát 68.8 g
amelyből cukor g
Fehérje 9.5 g
Só 0.15 g
Élelmi rost g
Allergének
Nyomokban tartalmazhat:
Glutént tartalmazó gabonafélék