Luigi Tomadini Festonate fodros metélt durum száraztészta
Az olasz elnevezés a tészta széleinek csipkézett mintázatára utal. A fodros széleken könnyebben megtapadnak a szószok. Hosszú formája miatt a metélt tésztákat igénylő receptekhez ajánlják.
Elkészítés
A tésztát forrásban lévő sós vízbe tedd és az ajánlott ideig főzd. Időnként keverd meg, végül szűrd le. Főzési idő: 12 perc. Al dente.
Termelői információ
A Pasta&Pasta Kft. 1998 óta kizárólagosan forgalmazza a Tomadini család tésztáit, ami azóta több, hasonlóan magas színvonalú márka termékeivel egészült ki. Bár több, mint két évtizede működik a cég, mégis megmaradt családi jellegű vállalkozásként.
Luigi Tomadini 1843-as indulásától kezdve nem reklámokkal, hanem kizárólag a tészta iránt tanúsított elhivatottsággal szerez Olaszország mellett egyre szélesebb körben ismertséget. Immár öt generációval később is elmondható, hogy lassan 160 éve kiegyensúlyozott, magas minőségű, 100%-ban durumlisztből készült termékeket kínál.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Összetevők
durumliszt
Ivóvíz
Tápérték: 100 g
Energia 1489 kJ/351 kCal
Zsír 1 g
amelyből telített zsírsavak 0.4 g
Szénhidrát 72 g
amelyből cukor 3.5 g
Fehérje 12 g
Só 0.1 g
Élelmi rost 3 g
Allergének
Glutént tartalmazó gabonafélék
Nyomokban tartalmazhat:
Szójabab